Resa till Öland

Det finns många sätt att ta sig till denna vackra lilla ö men det enklaste är nog att köra bil. Då blir det dessutom lättare att ta sig runt på ön mellan alla olika sevärdheter. Allt beror ju så klart på vad man vill göra.

Sedan Ölandsbron byggdes år 1972 så har det blivit mycket lättare att ta sig över till ön obehindrat. Bron går mellan Kalmar på fastlandet och Färjestaden ute på ön. Innan bron byggdes fanns en färjeförbindelse.

Med bil från Stockholm så kör man söderut på E4:an mot Norrköping för att där köra vidare på E22:an. Det är sen bara att följa vägen ner till Kalmar. Från Göteborg så får man ta väg 40 mot Borås. Strax innan Borås svänger man av mot väg 27 till Värnamo. Efter Värnamo så fortsätter man mot Alvesta och byter sen till väg 25 mot Kalmar. Från Malmö sett så kör man på E22:an mot Kalmar direkt och sen är det bara att följa vägen.

Väl framme i Kalmar så är det bra skyltat och därmed enkelt att hitta vidare till bron över till Öland.

Man kan åka tåg till Kalmar både från Stockholm, Göteborg och Malmö. Vissa av resorna kräver byten av tåg. Från Kalmar får man sen åka vidare med lokala bussar som kör över bron till Öland.

Många bussbolag idag ordnar bussresor till Öland. Hör med dina lokala bussbolag om de har resor till Öland.

Kommer man längre ifrån så kanske man hellre flyger. Då kan man flyga till Kalmar Öland Airport som ligger precis utanför Kalmar. Från Stockholm går det direktflyg till Kalmar. Kommer man längre ifrån så får man oftast göra ett byte för att komma vidare till Kalmar.

Härifrån kan man sen hyra bil, åka Taxi eller buss för att ta sig vidare ut till ön. Det finns flera olika företag i Kalmar som hyr ut bilar.