Mat & dryck

Det finns ett mycket stort urval av restauranger, caféer, krogar och barer på Öland. Det finns alltid något för alla vare sig du är sugen på fisk, lamm, kroppkakor eller en pizza.

Källa Glassgård är en annorlunda restaurang på norra Öland. De serverar 50 olika rätter och de är alla gjorda av glass. Här finns också ett stort lekland för barnen att leka i.

Är du sugen på att testa en lokal öl så finns Fireside Brewery som är ett familjeägt litet bryggeri. Här kan du gå på ölprovning och även få en kurs i hur man brygger öl.

Är du inte så förtjust i öl kanske nästa förslag passar bättre?

På norra Öland ligger Wannborga Bränneri och Vingård. De odlar sina vindruvor själva och tillverkar både rött och vitt vin. De har även ett destilleri där de gör lite gin och whisky. I deras restaurang serveras både lunchbuffé och fika på dagarna och på kvällarna kan du välja mat från deras a la carte meny.

Vill du äta middag i en annorlunda miljö kanske du ska testa Stekhuset Munken på östkusten utanför Löttorp. Allt är inspirerat från medeltiden och maten serveras av riddare. De bjuder också på en eldshow under tiden.

Är du sugen på en fika kan du köpa det hos Café & Karamellkokeri i Bredsättra. Då kan du samtidigt passa på att se hur man gör karameller på gammaldags sätt. Du kan så klart köpa en påse karameller med dig hem också.

För kycklingfantaster finns Kackelstugan. På menyn finns mestadels kycklingrätter från hela världen men även en del annat förstås. Man kan även övernatta här om man vill det. De har under året flera olika evenemang man kan boka in sig på. Självklart kan man även besöka deras eget bryggeri och du kan även brygga ditt eget öl här.