Boende

Valmöjligheterna av boende på Öland är många. Här finns allt från hotell i staden till camping i det fria väl fördelat över hela ön.

Hotell finns både i Borgholm, Färjestaden, Mörbylånga och Degerhamn. Borgholm ligger ju lite norrut på ön. Färjestaden är mitt på ön och den stad som du kommer till direkt efter bron. Lite längre söderut ligger Mörbylånga och Degerhamn. Det finns många olika hotell att välja mellan.

Det finns flertalet vackra värdshus, gästgivaregårdar och Bed & Breakfast på Öland i varierande storlekar. Många belägna med en underbar natur precis utanför dörren. Vissa av dem erbjuder även konferensmöjligheter. Det finns också stugbyar och vandrarhem för de som föredrar denna typ av boende.

För familjen som vill rå sig själv lite mer men ändå inte bo på camping så finns det små vackra lägenheter att hyra på norra ön. Lägenheter för 2-6 personer med fullt utrustade kök och en vacker havsutsikt.

Campingplatser finns det många av på ön och i varierande utförande. Några av dem har även stugor eller villavagnar för uthyrning. Det brukar finnas plats för både husvagnar, husbilar och tält. Valmöjligheterna är många. På flera campingplatser finns det en liten lokal butik där man kan köpa det mest nödvändiga som kan behövas på en campingsemester. Kiosker och glassförsäljning finns också på flera av campingplatserna.

Söker du på internet så kommer du att hitta flera olika sorters boende på Öland men är du osäker och vill ha hjälp med ditt val av boende så kan du kontakta Turistbyrån på Öland. Det finns en turistbyrå i Borgholm och en i Färjestaden.

Tänk på att boka ditt boende på Öland i god tid då Öland är en populär semesterort på sommaren och det mesta blir väldigt snabbt fullbokat. Är du ute i god tid kan du i stort sett välja och vraka mellan en massa olika vackra boenden.