Andra sevärdheter

Det finns väldigt mycket att se och göra på Öland trots att det inte är så stor ö egentligen.

Längst i söder finns fyren Långe Jan som är ett populärt besöksmål precis som Långe Erik i norr. Här finns även en liten shop där man säljer fika och souvenirer.

På Borgholms Slott kan man vara med i en riddarskola, följa med på en guidad tur och även besöka utställningen. Under sommarmånaderna förekommer det även många andra tillställningar här så som olika teater och musikarrangemang.

Sollidens slott är ett populärt resmål och här kan du även få en guidad tur. Slottsparken är indelad i flera olika sektioner med prunkande blommor och vattenspel.

Ta ett dopp i Borgholms Kallbadhus som uppfördes 1882. Det förstördes i en storm 1934 men man byggde upp det igen. Kallbadhuset gick samma öde till mötes 1954 men än en gång valde man att bygga upp det igen även om det blev lite mindre denna gång.

Lådbilslandet i Löttorp på norra Öland är också ett mycket uppskattat resmål speciellt för barnen. Här kan de köra omkring i små lådbilar med riktiga motorer på asfalterade vägar i en miniatyrstad. Varför inte låta barnen ta Lådbilslandets egna körkort?

Ölands Djur- & Nöjespark – här kan man varva besök hos djuren med fartfyllda karuseller och lek i vattenlandet. Det finns även möjligheter att övernatta här antingen i små stugor eller i vandrarhem.

Ett besök på Ormöga Kamelranch kanske kan vara något du är intresserad av. Om inget annat så får vi medge att det är en speciell känsla att se kameler strosa omkring på vidderna och beta. Det är inte en syn vi är vana vid i Sverige.

På ön finns även många fina gamla kyrkor som är väl värda ett besök. Här finns också naturparker, vandrings- & cykelleder som är väldigt fina att ta sig fram på.